VIRSKO LJETO 2023- ZORICA KONDŽA

VIRSKO LJETO 2023- ZORICA KONDŽA

U subotu od 21 sati na rasporedu je prvi koncert kultne splitske pjevačice i glazbene dive ZORICE KONDŽE na Virskom ljetu.

RADUJEM SE KONCERTU U VIRU, POZDRAVIT ĆEMO LJETO U ODLASKU I LIJEPO ZAPJEVATI
Prvo sa splitskim „Stijenama“ s autorom Marinom Mišom Limićem, a potom kao solistica u suradnji sa suprugom Joškom Banovom i autorima Zdenkom Runjićem, Nenadom Ninčevićem, Jakšom Faimengom i Helenom Papić, glazbena diva Zorica Kondža obilježila je više od četiri desetljeća hrvatske glazbene scene. Kondžin glas velikog raspona u emotivnom i dramatičnom komešanju mediteranskog temperamenta s urbanim žanrovima, soulom, bluesom i rock and rollom, nikad nikoga nije ostavio ravnodušnim. Tako je jedna od njezinih najpoznatijih pjesama, vječna „Zar je voljeti grijeh“, na YouTube kanalu dosad prikupila više od četiri milijuna pregleda i osam tisuća lajkova te – jedan dislajk. Pritefterio ga je neki nesretnik, tek toliko da uznemiri fanove kultne splitske pjevačice.
„Ko je ovo dislajkovao, nek' mu otpadnu jetra i fasada“ – duhovito piše na jednom od stotinu komentara u kojima se ljubitelji Kondže dive njezinom besmrtnom hitu sa Splitskog festivala iz 1985. Kondža prvi put dolazi na otok Vir, odnosno na pozornicu Virskog ljeta, pa će na samom izdisaju ljeta i najpoznatije ljetne glazbene manifestacije u Zadarskoj županiji i šire, publika na otoku imati priliku uživati u glazbenom doživljaju za sladokusce. Zorica Kondža prvi put u Viru, ima li ljepše najave?
– Baš sam razmišljala o tome kada sam gledala u raspored ovosezonskih koncerta. Možda sam davno bila sa „Stijenama“ u Viru, ne mogu se baš sjetiti, ali znam da smo se kretali oko Nina i Vira. U svakom slučaju, u to vrijeme Vir nije bio turističko središte, sve je bilo drukčije i koncerti se u Hrvatskoj u 1980-ima nisu održavali kao što je to slučaj sada. Nije bilo puno fešta i koncerta na trgovima. No otkad smo u Republici Hrvatskoj, sigurno nisam gostovala na otoku – kaže gospođa Zorica. To je razlog više da prvo gostovanje na otoku bude za pamćenje, na isti način na koji se pamte njezini česti nastupi u zadarskom Arsenalu.
– Puno je kolega bilo na otoku Viru, pa me baš raduje da ću i ja napokon nastupiti. Poznato mi je zadarsko okruženje, zato mi je drago da će i Vir biti na toj listi mojih nastupa u Zadru i oko Zadra. Daleko smo, trebalo je ipak malo vremena da se dogodi koncert – šali se splitska pjevačica koja voli istaknuti kako na koncertima uvijek daje sve od sebe te da se zato posebno raduje pljesku i podršci publike. Za glazbenika je to ultimativna nagrada, a za publiku lijepa pozivnica za subotnje druženje na Virskom ljetu.
– Pozivam sve one koji vole dobru glazbu. Prisjetit ćemo se mojih glazbenih početaka od „Ima jedan svijet“ do prekrasnih dueta i brojnih drugih pjesama. Lijepo ćemo zapjevati da pozdravimo ljeto u odlasku i dobro se zabaviti – poručuje Kondža. Koncert Zorice Kondže na rasporedu je u subotu 9. rujna od 21 sati na virskoj rivi, odnosno Trgu svetog Jure, a ulaz je besplatan.

Ispis