O nama

Općinsko poduzeće Vir turizam osnovano je 2007. godine kao prva javna destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj. Geografskim položajem, prirodnim značajkama i dosadašnjim komunalnim i infrastrukturnim razvojem, Vir se trajno opredijelio prema turizmu kao gospodarskoj grani i fenomenu na kojemu je izrastao kao najuspješnija hrvatska destinacija. Zato je zadatak Vir turizma bio provesti u djelo i ostvariti sve ciljeve sadržane u master planu turističkog razvoja Vira, strateškom dokumentu koji je definirao menadžment i realizaciju turističkih i razvojnih projekata.

 o nama vir turizam 01 v

Vir turizam danas gospodari preuređenim svjetionikom iz 1881. godine koji je preuređen u rezidencijalnu Villu Lanternu, prvi virski objekt turističke namjene s pet zvjezdica, ima tri plažna bara, upravlja parkingom, restoranom Kotarina, animacijskim programima, aktivnostima Ronilačkog centra i aquaparkom na šljunčanoj plaži Jadro. Vir turizam ima i Turističku agenciju Vir turizam, izdavač je Virskog lista i kreator višeg standarda u turizmu. Destinacijska kompanija osmišljava, organizira i provodi u djelo sve manifestacije, programe i događaje iz programa Vir 365, što Vir turizam čini najuspješnijim i najkreativnijim destinacijskim menadžment poduzećem na istočnoj obali Jadrana.

Vir turizam je dobitnik više nacionalnih nagrada za izvrsnost i unaprjeđenje turizma, poput međunarodnog Zlatnog Interstasa i Simply the Best UHPA-e i magazina Way to Croatia.


Ispis