U-21 MEĐUŽUPANIJSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU ŠTAPOM S OBALE

U-21 MEĐUŽUPANIJSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU ŠTAPOM S OBALE

Nakon prvog dana natjecanja na otoku Viru u vodstvu je Antonio Smoković iz raškog Galeba. U konkurenciji momčadi vode Luka i Teo Hajdaraj iz riječke Kantride.

PO PAKLENOJ VRUĆI NAJBOLJI ULOV NA RTU RASTOVAC IMAO JE SMOKOVIĆ, LOVE GA TEO HAJDARAJ I KATARINA TVRDIĆ
Vruće jutro i pakleno prijepodne na punti Rastovac nije udičarkama i udičarima na Međužupanijskom prvenstvu U-21 štapom s obale bilo po guštu, pa su i njihovi ulovi ribe bili nešto skromniji nego inače. Nakon pet iscrpljujućih sati po omamljujućoj sparini i vrućini prvak dana bio je Antonio Smoković iz raškog Galeba koji je ulovio 15 riba težine 706 grama. Jedva za pristojan ručak, ali dovoljno za trijumf prvog dana natjecanja.
- Sretan sam, kako ne bih bio. Prvi sam put u karijeri prvak dana - kaže Antonio koji je sreću na otoku došao okušati u ribolovu štapom s obale, iako su njegova specijalnost i status reprezentativca iskovani na natjecanjima iz brodice.
- Na Viru sam bio lani i imao sam bolji težinski ulov od sadašnjeg, ali je plasman bio slabiji. Vjerujem da mogu napravit pravi rezultat, odnosno osvojiti naslov prvaka. Sada već poznajem pozicije ribolova na otoku i znam što treba raditi. U svakom slučaju ću se potruditi - optimističan je Smoković. Iako naslov prvaka ostvaren prvog dana ništa ne jamči, jer je sljedećeg natjecateljskog dana dovoljno ostvariti slabiji sektorski plasman i time postolje ozbiljno dovesti u pitanje, ipak je Smoković u značajnoj prednosti pred drugoplasiranim Teom Hajdarajom iz riječke Kantride. Hajdaraj je uhvatio 11 riba težine 576 grama, a trećeplasirana Katarina Tvrdić iz Nebojsije iz Kaštel Kambelovca 1o riba težine 479 grama. Oboje ribolovaca sutra će biti pod teretom imperativa osvajanja prvog mjesta u sektoru, kako bi ostali konkurentni za jednu od pojedinačnih medalja, ali to je priča svih šampiona. Uostalom, prije dvije godine Katarina je na Međužupanijskom prvenstvu na Viru u kategoriji U-16 upravo s treće pozicije ostvarene prvog dana, na kraju došla do srebrne medalje. U konkurenciji su također i svi drugi pobjednici po sektorima kojih je bilo devet, pa su pored Smokovića, Hajdaraja i Tvrdić, favoriti još Martin Ćurko iz zadarskog Zubaca (15 riba, 477 grama), Toni Linč iz pulskog Uljanika (10, 437), Antonio Gojak iz makarskog Arbuna (10, 368), Luka Karabatić iz rogozničkog Gofa (10, 365), Tomislav Jurić iz splitskog Poljuda (6, 296) i Filip Milovan iz pulskog Uljanika (3, 184).
Zbrajanjem plasmana tijekom prvog dana vodeći u momčadskoj konkurenciji su Luka i Teo Hajdaraj iz riječke Kantride, pojedinačni i momčadski prvaci Hrvatske prije pet godina u dresu Zubaca iz Lovrana, drugi su bili Filip Milovan i U-21 reprezentativac Toni Linč iz pulskog Uljanika, a treći Antonio Franić i Martin Ćurko iz zadarskog Zubaca. Nastupilo je ukupno 33. ribolovaca iz 20 hrvatskih klubova, ulovljeno je 204 riba ukupne težine 8.096 grama s prosječnom težinom primjerka od 39,69 grama. Dvoje ribolovaca prvog dana nisu ulovili niti jednu ribu, dok je Lorna Načinović iz raškog Galeba odustala tijekom natjecanja zbog ozljede.
Natjecanje je ponovno sjajno logistički udomio ŠRD Vir, prije svih predsjednica Elizabeta Fumić i tajnik Igor Marić, uz pomoć petero mlađih članova – Roka Begonje, Vita Liverića, Tamare Čavrag, Leona Kastratija i Nadira Omerovića. Natjecanje se od 17. do 19. rujna održava na Viru u Konobi kod Spavalice te završnim vaganjem i proglašenjem pobjednika na terasi restorana Kotarina.

Ispis