NIKAD USPJEŠNIJA AKCIJA DARIVANJA KRVI U KOLOVOZU

NIKAD USPJEŠNIJA AKCIJA DARIVANJA KRVI U KOLOVOZU

Nikad uspješnija akcija darivanja u kolovozu. Pristupilo je 75 članova i prijatelja virskog UDDK-a, a krv je darovalo njih 71.

UDDK VIR SE PONOVNO POTVRDIO KAO NAJUSPJEŠNIJA DARIVATELJSKA UDRUGA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI
Druga ovogodišnja akcija darivanja krvi na Viru bila je rekordna kada je u pitanju kolovoz, jer je nadmašila lanjsku i postavila nove standarde za ionako najuspješniju darivateljsku udrugu u Zadarskoj županiji. Akciji je pristupilo 75 virskih humanitaraca, vikendaša i turista, a krv je darovalo njih 71, pa je sinoćnja akcija bila najuspješnija i najmasovnija u kolovozu u Zadarskoj županiji od trenutka izbijanja krize uzrokovane koronavirusnom bolesti. Ova činjenica dobiva na težini kada se zna kako je tijekom ljetne sezone povećana potražnja za krvnim pripravcima.
- Svi moramo biti jako zadovoljni ovom akcijom, jer iz godine u godinu potvrđujemo snagu humanitarnog djelovanja na Viru. Ovoj je akciji pristupio najveći broj naših članova u kolovozu dosad, ali i brojni virski vikendaši koji ljeti redovito darivaju krv. Ponosni smo jer je akcija unatoč vrućini bila rekordna - kaže predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković za akciju koja je – kao i nekoliko posljednjih – zahtijevala složeniju organizaciju tijekom tri sata trajanja. Odrađena je u prostorijama Područne osnovne škole u Viru zbog veće glavne prostorije i čekaonice za darivatelje, koja se uz poštivanje distance mogla improvizirati u školskom hodniku.
Ovu kolovošku akciju organizirao je virski UDDK uz glavno sponzorstvo Općine Vir, pa je među prvima koji su pristupili akciji bio načelnik Općine Vir Marino Radović. Donacije virskom UDDK-u dali su destinacijska kompanija Vir turizam s restoranom Kotarina te grafičko-dizajnerski studio Župančić.hr, a akciju su proveli Gradsko društvo Crvenog križa Zadar s mladim volonterima i Odjel transfuzije Opće bolnice u Zadru. Predsjednik Vicković najavio je novo tradicionalno druženje članova virskog UDDK-a već u listopadu, odnosno izlet u Opatiju ukoliko epidemiološke prilike budu dopuštale putovanje, ujedno i brojne akcije u prosincu – prikupljanje potrepština za Pučku kuhinju u Zadru, pomoći potrebitima, božićnu akciju darivanja krvi i druge humanitarne aktivnosti.

Ispis